Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

ROMANIA SI EMIRATELE ARABE UNITE SUNT LEGATE DE UN SPIRIT DE FRATIETATE, CONSIDERA PROF.DR. ANTON CARAGEA

Intre 25 noiembrie si 4 decembrie 2011  o delegatie media condusa de prof.dr.Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica  a participat la cea dea 40-a aniversare a Zilei Nationale a Emiratelor Arabe Unite in Abu Dhabi, la invitatia Consiliului National Media al Emiratelor Arabe Unite .

Prof.dr. Anton Caragea si Ministrul Turismului si Presedintele Comitetului de Organizare a Zilei Nationale a Emiratelor Arabe Unite: Alteta Sa Sheikh Sultan bin Tahnoon

Vizita delegatiei media din Romania este o noua dovada a legaturilor de prietenie, tot mai profunde, ce unesc Romania si Emiratele Arabe Unite in domeniile politic, cultural si economic.

Prezenta delegatiei romanesti la Ziua Nationala a Emiratelor Arabe Unite a devenit un eveniment regulat in ultimii ani si o proba a conexiunilor in permanenta dezvoltare ce leaga Romania de Emiratele Arabe Unite.

Prof.dr.Anton Caragea si Presedintele Fondului de Dezvoltare din Abu Dhabi

Delegatia romaneasca a avut intalniri cu: Alteta Sa Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan – Ministrul Afacerilor Externe al UAE , Omar Abdullah-reprezentant al  Departamentului pentru Dezvoltare Economica a UAE, Guvernatorul Bancii Nationale a UAE – Sultan Nasser Al Suwaidi, H.E. Saqr Ghobash- Ministrul Muncii, Alteta Sa Sheikh Sultan bin Tahnoon – Presedintele Comitetului pentru Celebrarea a 40 de ani de independenta , Dr. Sultan Al Jabber Presedintele Orasului Masdar , D-na Razan Khalifa Al Mubarak – Secretar General al Agentiei pentru Mediu din Abu Dhabi.

Prof.dr.Anton Caragea si Directorul General al Consiliului National Media al UAE- Ibrahim Alabed

Delegatia romaneasca a urmarit si discursul Altetei Sale Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum- Vice-Presedintele Emiratelor Arabe Unite, Prim Ministru si Conducator al Dubai-ului si a participat la inatlnirea liderului din Dubai cu reprezentantii cetatenilor din Dubai  si a fost invitata la un dineu de Alteta Sa Sheikh Nahyan bin Mubarak Al Nahyan , Ministrul Educatiei Universitare si Cercetarii Stiintifice.

In afara programului dens de intalniri oficiale, delegatia Romaniei s-a bucurat de un bogat program cultural incluzand : un concert de muzica clasica din Oman, oferit de Alteta Sa Sheikh Nahyan bin Mubarak Al Nahyan la Palatul Emiratelor, vizitarea celei mai inalte cladiri din lume : Burj Khalifa , o experienta safari cu o calatorie pe dune , o vizita la Universitatea Zayed, unde prof.dr. Anton Caragea a intretinut un dialog cu cadrele didactice si studentii universitatii  si o vizita la splendida Marea Moscheie Zayed din Abu Dhabi.

Prof.dr.Anton Caragea si Dr. Sultan Al Jassim-Vice-Presedintele Universitatii Zayed

Este o o dovada de prietenie si ocazie rara cand o delegatie romanesca participa la sarbatorirea Zilei Nationale a unei alte tari si o noua demonstratie a spiritului fratesc ce uneste Romania si Emiratele Arabe Unite. Prezenta Romaniei pe 2 decembrie in Emiratele Arabe Unite este o marturie si a sprijinului si admiratiei cu care poporul roman priveste extraordinarele realizari ale Emiratelor Arabe Unite si considera aceasta tara drept un model mondial de dezvoltare ,a declarat prof.dr. Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica   la intoarcerea in Romania.

Dr. Sultan Al Jabber Presedintele Orasului Masdar

Guvernatorul Bancii Nationale a UAE – Sultan Nasser Al Suwaidi

D-na Razan Khalifa Al Mubarak – Secretar General al Agentiei pentru Mediu din Abu Dhabi

Omar Abdullah-reprezentant al  Departamentului pentru Dezvoltare Economica a UAE

Orasul Dubai vazut din Burj Khalifa- cea mai inalta cladire din lume construita in Dubai.

Dansuri traditionale din Emirate in onoarea delegatiei romane

Marea Moscheie a Seicului Zayed : un monument de arta islamica si o dovada a calitatilor artistice ale poporului din Emiratele Arabe Unite.

Advertisements

December 7, 2011 - Posted by | Blackseanews Agency, Diplomatie, Economia Romaniei, Educatie, Foreign policy, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Islam, Mass media, Ministerul Afacerilor Externe, Relatii Internationale, Turism, United Arab Emirates, Universitati, WORLD BEST TOURIST DESTINATION AWARD | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: