Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

VIZITA DELEGATIEI ROMANIEI IN REPUBLICA TRINIDAD SI TOBAGO

In perioda 15-23 Octombrie 2011 o delegatie romaneasca, compusa din sase persoane ,condusa de profesor dr. Anton Caragea , directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica a efectuat o vizita oficiala in Republica Trinidad si Tobago.

Profesor dr. Anton Caragea vorbind liderilor turimului mondial adunati la Port of Spain.

Delegatia Romaniei a fost invitata sa participe la Ceremonia de Decernare a Premiilor Mondiale pentru Turism , ce a avut loc anul acesta la Port of Spain , ocazie cu care Trinidad si Tobago au primit oficial titlul de Destinatia turistica a anului 2012.

Rolul Romaniei a fost decisiv in a influenta instantele internationale sa acorde dreptul de organizare a festivalului pentru acest an Republicii Trinidad si Tobago. Primul Ministru Kamla Parshad Bissessar multumind public delegatiei romanesti si in special prof.Anton Caragea pentru votul sau, ca reprezentant al Romaniei, in favoarea Trinidad si Tobago.

Prof.dr Anton Caragea si Primul Ministru al Trinidad si Tobago- Kamla Parshad Bissessar.

Delegatia Romaniei a avut discutii privind dezvoltarea relatiilor turistice , industriale si culturale cu Republica Trinidad si Tobago cu Ministrul Afacerilor Externe , Ministrul Turismului – Rupert Griffith, Ministrul Comertului si Industriei , Ministrul Energiei , Presedintele Parlamentului –Hon. Orville London si Ministrul Stiintei si Tehnologiei-Senator Fazal Karim etc.

Acordurile realizate au variat intre: anuntul oficial al ridicarii obligativitatii vizelor pentru cetatenii romani, indiferent de tipul de pasaport utilizat pentru o perioada de 90 de zile , acorduri privind stabilirea de cursuri post universitare in domeniul diplomatiei, al turismului si acorduri de cooperare turistica si de protectie a investitiilor.

In afara intalnirilor oficiale prof.dr.Anton Caragea a purtat discutii cu Managerul General al Hyatt-Russell George,  pentru a dezvolta investittile grupului hotelier in Romania.

Delegatia romaneasca a beneficiat totodata si de un impresionant program cultural precum turul insulelor Trinidad si Tobago , vizitarea fortului George , a Muntelui cu acelasi nume , a Padurii tropicale , a plajii Maracas etc. si a participat la deschiderea oficiala a festivalului Divali.

Vizita s-a incheiat cu primirea oficiala la Primul Ministru Kamla Parshad Bissessar , principala figura politica a insulei.

Primul ministru a accentuat importanta primei vizite oficiale a unei delegatii romanesti si a rezultatelor discutiilor bilaterale ce vor dezvolta relatia intre Romania si Republica Trinidad si Tobago si a multumit pentru decizia romanesca vizionara de a sprijinii candidatura internationala a Trinidad si Tobago .

In raspunsul sau Prof.dr.Anton Caragea a subliniat dezvoltarea impresionanta a industriei turismului , a constructiei unei economii de succes si a dezvoltarii pietei energetice din Trinidad si Tobago. Acum Trinidad si Tobago sunt o tara sigura , democratica si o zona interesanta pentru investitii si Romania este fericita sa aiba un partener puternic de cealalta parte a Atlanticului.

Vizita a fost un succes diplomatic important pentru dorinta Romaniei de a dezvolta relatii cu natiunile din America de Sud si a fost prima vizita de nivel inalt in ultimii 10 de ani in regiunea Americii de Sud.

Dansuri traditionale in onoarea delegatiei Romaniei

Sarbatorirea luminii:  Divali

Discutii oficiale

Ministrul Afacerilor Externe din Trinidad si Tobago si delegatia romaneasca

Anuntul oficial : ridicarea vizelor pentru cetatenii romani

Delegatia condusa de prof.dr. Anton Caragea primita de ministrul turismului Rupert Griffith

Advertisements

October 26, 2011 - Posted by | Foreign policy

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: