Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

DIALOG INTRE PRESEDINTELE EMOMALI RAHMON SI PROFESOR DR. ANTON CARAGEA

In data de 25 august 2011 , in cadrul vizitei delegatiei romanesti in Tajikistan , Profesor Dr. Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica din Romania si delegatia sa au fost primiti de catre Excelenta Sa Emomali Rahmon , Presedintele Tajikistanului .

Professor Dr. Anton Caragea in conferinta de presa comuna cu Presedintele Tajikistanului E.S. Emomali Rahmon

 

Cu acesta ocazie Presedintele Tajikistanului a facut, pentru delegatia romaneasca, o prezentare a situatiei din tara sa incluzand : constructia de importante baraje hidro-energetice, ce vor face ca in trei ani Tajikistanul sa atinga independenta energetica si sa devina furnizorul de energie nepoluanta al Asiei Centrale , constructia de linii de inalta tensiune prin care Tajikistanul va aproviziona cu energie Afganistanul si Pakistanul , refacerea infrastructurii , proiecte de transport si turism , ambitioase planuri de reimpadurire etc.

Professor Dr. Anton Caragea in dialog cu Presedintele Tajikistanului E.S. Emomali Rahmon 

 

In toate aceste domenii exista ample posibilitati de cooperare bilaterala, in care expertiza romaneasca se poate face simtita, a apreciat Presedintele Emomali Rahmon.

Profesor Dr. Anton Caragea a apreciat in raspunsul sau ca : dezvoltarea unei relatii bilaterale fructoase si bazate pe respect reciproc si asistenta mutuala este salutata de partea romana si prezenta unei importante delegatii romanesti, vaste si complexe, arata si seriozitatea cu care este privita in tara noastra imbunatatirea relatiei cu Tajikistanul.

Tajikistanul a reusit sa iasa din ororile razboiului civil, a reusit sa evite soarta Afganistanului si a cladit o societate echilibrata , cu o economie sociala de piata, oferind tututor posibilitatea dezvoltarii. Planurile vaste, anuntate de Presedintele Tajikistanului, sunt o dovada vie a faptului ca tara se afla in directia cea buna si suntem recunoscatori pentru dorinta exprimata ca Romania sa fie poarta de intrare a Tajikistanului spre Europa.

Professor Dr. Anton Caragea primeste flori din partea Presedintelui Tajikistanului E.S . Emomali Rahmon 

 

Dialogul a continuat timp de o ora si jumatate fata de cele 30 de minute prevazute in program si delegatia romaneasca a fost invitata sa participe la inaugurarea celui mai inalt steag din lume si apoi la un dineu oficial alaturi de presedintele Emomali Rahmon.

August 31, 2011 - Posted by | Blackseanews Agency, Danube Delta, Diplomacy, Diplomatie, Eastern Europe, Ecology, Economia Romaniei, Economy, Educatie, Emomali Rahmon, Environment, European Council on International Relations, Foreign policy, History, Informations, Institute of International Relations and Economic Cooperation, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, International Relation, Leaders, Mass media, Ministerul Afacerilor Externe, News, Open Letter, Orient, Oriental Art, OSCE-Organisation for Security and Cooperation in Europe, Piata imobiliara, Politics, Relatii Internationale, Religion, Romanian economy, Romanian Foreign Policy, Tajikistan, Tourism, Travel, Turism, UNESCO Heritage List, United Nations Global Compact, Universitati, Universities, Viticola Corcova, World Social Forum | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: