Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE AL SIRIEI PREZINTA ADEVARUL DESPRE ASA ZISA REVOLUTIE DIN SIRIA

Poporul sirian isi arata dragostea fata de presedintele Bashar Al Assad in fata atacurilor teroriste .

Vă punem la dispoziţie alăturat următoarele: evoluţia evenimentelor actuale, acţiunea conducerii politice în restabilirea situaţiei în vederea îndeplinirii aspiraţiilor legitime ale poporului sirian.

 Situaţia din Daraa: încă de la începutul declanşării evenimentelor din Daraa, Domnul Preşedinte a luat în considerare solicitările oamenilor din judeţ în timpul primirii unei delegaţii populare formată din mulţi cetăţeni ai judeţului. Solicitările au fost îndeplinite în speranţa de a se linişti lucrurile în zonă, au fost retrase forţele de securitate şi poliţia din oraş, de asemenea, prefectul şi responsabilul cu securitatea politică au fost supuşi anchetelor judiciare.

De asemenea, s-a costituit un comitet de conducere pentru a continua dialogul cu cetăţenii judeţului dar, în zilele care au urmat, am fost surprinşi să constatăm că manifestaţiile paşnice s-au transformat în haos, au fost incendiate instituţiile publice şi private, au fost atacaţi membrii forţelor de ordine şi ai poliţiei şi chemarea la jihad. Haosul s-a extins şi s-a soldat cu morţi şi răniţi din rândul forţelor de poliţie. De asemenea, centre ale armatei staţionate în zonă au fost ţinta unor atacuri înarmate. Această situaţie a durat aproape şase săptămâni, a necesitat intervenţia armatei care a intrat în oraş pentru a restabili ordinea şi securitatea, au fost confiscate multe arme şi au fost arestaţi membrii şi liderii unor grupări înarmate care au comis crime şi acte de vandalism. Forţele armate au părăsit Daraa după restabilirea stării de normalitate.

Judeţul nu suferă de lipsa alimentelor şi a medicamentelor, statul asigurând toate aceste necesităţi. În acest context, amintim că reprezentanţa Naţiunilor Unite la Damasc a solicitat trimiterea unei delegaţii pentru a verifica dacă oraşul duce lipsă de necesităţi. Dar le-am transmis că aceste necesităţi sunt asigurate şi că guvernul nu a cerut nici un ajutor în acest sens. Secretarul General al ONU a propus preşedintelui sirian, într-o convorbire telefonică trimiterea unei delegaţii ONU care să evalueze necesităţile cetăţenilor din unele judeţe din Siria, dar răspunsul a fost că nu avem nevoie de asfel de ajutoare deoarece totul este asigurat.

 Situaţia din Homs şi Banias: Armata încă se confruntă cu o rezistenţă mare în cartierele “Baba Amro” şi “Bab Al- Sibaa” din Homs, în special după ce indivizi înarmaţi au continuat să atace armata şi au comis acte de sabotaj. În urma acestor evenimente au murit mai mulţi martiri din rândul armatei.

În ultimele două zile au intrat forţele armatei şi securităţii în oraşul Banias pentru a pune capăt acţiunilor înarmate şi a actelor de sabotaj. Prin confiscarea unor cantităţi mari de arme şi arestarea unui număr de sabotori, forţele armatei au ajuns la finalul misiunii .

În prezent, conducerea şi guvernul ţării urmăresc ce se întămplă pe teren în conceptul de a face diferenţierea şi sortarea între manifestaţii paşnice în care se solicită reformele pe care preşedintele Bashar Al-Assad le-a considerat legitime, că vor fi studiate şi punerea lor în aplicare, şi între acţiunile sabotorilor înarmaţi care prin infiltrarea lor în rândurile manifestanţilor şi afişând slogane cu scop de a destabiliza securitatea, ordinea publică şi răspândirea haosului şi sabotajului.

Reforma este o acţiune care nu trebuie oprită dar nu se înfăptuieşte printr-o atingere magică şi, în situaţia noastră actuală, are nevoie de un dialog naţional extins.

Domnul preşedinte a primit numeroase delegaţii din diferite judeţe şi a dialogat cu acestea având ca scop aflarea punctelor de vedere în diferite aspecte. Au fost recent, însărcinaţi doi vicepreşedinţi, adjunctul vicepreşedintelui republicii şi consilierul politic şi media la preşedinţie pentru a iniţia un dialog cu personalităţi intelectuale şi patriotice în elaborarea unui dialog naţional amplu care să aibă baze şi criterii.

În prezent, o comisie naţională de cercetare formată din judecători independenţi anchetează evenimentele actuale, stabilirea responsabilităţilor şi primirea petiţiilor cetăţenilor. A mai fost formată şi o comisie pentru combaterea corupţiei sub conducerea unui fost ministru al justiţiei. În prezent, se elaborează mecanismul de funcţionare a acestei comisii.

May 13, 2011 - Posted by | Al Quds, Bashar Al Assad, Blackseanews Agency, Comunitatea Musulmana din Romania, Damascus, Diplomacy, Diplomatie, Eastern Europe, Ecology, Economia Romaniei, Economy, Educatie, Environment, Foreign policy, History, Human Rights Council, Ierusalim - Al Quds, Informations, Institute of International Relations and Economic Cooperation, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, International Relation, Islam, Leaders, Mass media, Ministerul Afacerilor Externe, News, Open Letter, Orient, Oriental Art, OSCE-Organisation for Security and Cooperation in Europe, Palestine, Politics, President Bashar Al Assad, Relatii Internationale, Religion, Romanian Foreign Policy, Siria, Socialism, Syria, Syrian Revolution | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: