Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

PAPUSILE HANDICAPATE ALE DOMNULUI DANIEL FUNERIU

Scrisoare deschisa adresata Dlui. Ministru al Educatiei

  Daniel  FUNERIU

 

Curriculum Vitae al Dvs. de pe Internet va recomanda ca inginer in domeniul chimiei cu studii superioare si perfectionari continue din 1991 pane in 2006 inclusiv inclusiv , in tarile Franta , SUA , Anglia , California si Japonia. Ca o recunoastere a meritelor si capacitatii Dvs. stiintifice in domeniul chimiei ati obtinut un grant de cercetare in 2006 , Marie Curie Excellence Grant , in valoare de aproximativ 2.000.000 Euro.  Dupa aceasta perioada de 15 ani de ascensiune profesionala remarcabila in domeniul chimiei petrecuta in Occident ati debutat in Romania in noiembrie 2006 in Politica , fiind membru in grupul de experti pentru elaborarea “Strategiei cercetarii din Romania intre 2007 si 2013” si vice-presedinte al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza si Elaborarea Politicilor din domeniile Educatiei si Cercetarii din Romania.

Angrenarea Dvs. din noiembrie 2006 in Politica din Romania este puntea de legatura intre noi , eu fiind un cercetator politic independent . Acest fapt m-a determinat sa va adresez aceasta Scrisoare Deschisa ca reactie la cele doua propuneri pe care le-ati facut de curand.  Respectiv propunerea referitoare la dotarea Gradinitelor din judetele tarii si din Capitala cu papusi cu dezabilitati si cu masini si truse medicale de jucarie corespunzatoare respectivelor papusi handicapate.   Se afirma ca aceasta propunere se incadreaza in Proiectul pentru Reforma Educatiei Timpurii , adica pe romaneste spus este vorba de educatia si instruirea copiilor de varsta prescolara la nivel national.

Si a doua propunere pe care ati facut-o in Guvern de a taia fondurile destinate Academiei de Stiinte Medicale.

 In legatura cu prima propunere fac urmatoarele observatii :

 In loc de cresterea si educatia prescolarilor in conditii de normalitate , prin propunerea Dvs , acestor copii care nu au atins varsta scolara li se creaza un mediu traumatizant populat cu oameni schilozi si infirmi de maini , etc. , carora li se fac tot felul de tratamente medicale si injectii , sunt purtati in carucioare , etc. , fara speranta ca le va mai creste la loc un picior sau o mana.  Pentru istoria pedagogiei prescolare propunerea cu papusile handicapate la nivel national este o noutate absoluta pe plan mondial.  Academicianul roman Florin Constantiniu precizeaza : “ Istoria nu este o stiinta experimentala precum Chimia “.

  Consider ca daca propunerea cu papusile handicapate va deveni fapt social care va actiona zilnic si neincetat in mod declarat si general in toate institutiile prescolare din tara cu programa prescolara normala , copiii prescolari si parintii lor nu vor avea nici o posibilitate de a replica.  Am putea spune ca avem de a face cu un act de dezinformare care actioneaza intr-un singur sens , caracteristica de baza a dezinformarii.  Psihologii au atras deja atentia asupra efectelor nocive asupra psihicului copiilor care nu au atins varsta scolara daca micutilor li se vor da sa se joace cu papusile cu dezabilitati , cu papusile handicapate.

 In plus , cred ca prin folosirea lumii nevinovate a papusilor , unde Feti-frumosii si Ilenele-cosanzene au fost inlocuiti cu papusi handicapate , propunerea prin caracterul ei general la nivel national inclusa in Proiectul pentru Reforma Educatiei Timpurii, adica pe romaneste Educatia Prescolara, pe langa efectele nocive asupra psihicului prescolarilor sesizate imediat de catre psihologi asa cum am mentionat , propunerea devenita fapt social va genera si efecte ascunse care sunt descoperite numai odata cu trecerea timpului si acest lucru in cazul fericit daca organele abilitate au capacitatea sau vointa de a le depista , pentru ca alte organe sa ia masuri in consecinta , fiind vorba de un atac asupra natiunii.

 Efectele ascunse ale propunerii cu papusile handicapate tintesc sa modifice in timp imaginea realitatii in constiinta populatiei , a opiniei publice , despre sanatatea natiunii , respectiv ca natiunea romana este o natiune handicapata , o natiune bolnava.   Efectele ascunse reprezinta o alta trasatura a actului de dezinformare. In 1990 un economist american pe numele lui Jeffrey SACHS a diagnosticat economia nationala a Romaniei , care este una din atributele generale ale natiunii , ca fiind bolnava , cu toate ca era o economie in plin proces de modernizare.  Pentru aceasta economie considerata de Jeffrey SACHS bolnava , economistul american a indicat ca singurul remediu de insanatosire este aplicarea asupra economiei bolnave romanesti a teoriei sale “Terapia de soc”  sau “Leninismul rasturnat al lui SACHS”.   Aceasta teorie a inspirat toate Programele de guvernare succedate dupa decembrie 1989 ale caror politici economice au devenit fapte sociale si care au constrans astfel populatia Romaniei la transformari economice si sociale radicale provocand crizele , subdezvoltarea , mizeria , saracia si moartea. Este in logica lucrurilor ca unei economii bolnave declarata chiar de oficialitatile romane sa-i corespunda prin consecinta o natiune bolnava , o populatie bolnava.  Cum acest lucru nu a existat si nu exista , asa cum nu a existat nici o economie bolnava , se lucreaza asiduu , fatis dar si cu subtilitate , asupra constiintei populatiei.  In anul 2010 , moment de grava criza economica , de lipsuri , de nevoi si de disperare , pentru a nauci , a demoraliza si a determina in final odata cu trecerea timpului sa considere chiar ea insasi , natiunea , populatia , ca este handicapata , bolnava si deci usor de ingenunchiat , se apeleaza la propuneri antisociale cum este propunerea cu papusile handicapete.   La fel s-a lucrat si se lucreaza inca cu ideea ca natiunea romana a facut o revolutie in 1989.  Rezultatele antisociale care au decurs din acest eveniment demonstreaza ca este o afirmatie total falsa.  Deci si in acest caz ne confruntam cu un act de dezinformare a natiunii romane.  Exista riscul ca sub avalansa numeroaselor acte de dezinformare printre care si actuala propunere cu papusile handicapate sa ne trezim in fata unei situatii foarte grave pe care nu o putem inca numi pentruca ea se instaleaza pe tacute asa cum tot pe tacute , in primii 10 ani dupa decembrie 1989 s-a instalat in Romania un Capitalism Primitiv si banditesc , departe de Capitalismul dezvoltat de azi din tarile occidentale si SUA .

Situatia grava se refera la faptul ca propunerea infricosatoare , monstruoasa si violenta cu papusile handicapate urmareste ca prin intermediul lumii nevinovate a papusilor sa fie lovita natiunea romana.  Or este bine stiut ca natiunea , prin caracteristicile sale intrinsece trebuie sa fie un factor primordial de progres economic si social.  Lovind natiunea in acest moment de grea si apasatoare criza economica moralul populatiei este agresat , fapt ce conduce la diminuarea rolului populatiei ca factor de crestere economica.

Am in vedere faptul ca influenta populatiei asupra economiei nationale este dubla.  Pe de o parte populatia pune la dispozitia economiei cel mai important factor de productie , pe de alta parte populatia contribuie prin cererea sa de consum la dezvoltarea pietei interne.  In plus , rolul activ al populatiei creste in mod proportional cu ponderea in care ea , populatia ,participa in acele ramuri ale economiei nationale care sunt purtatoare ale progresului tehnic si unde productivitatea muncii este cea mai ridicata.

 Pe baza acestor cateva observatii ma solidarizez cu acei lideri de partide si de sindicate care s-au exprimat pana acum pe Internet si care au condamnat initiativa Ministrului Educatiei de a dota Gradinitele din Romania cu papusi handicapate  Cer Dlui.Ministru al Educatiei sa renunte la aceasta propunere care nu serveste natiunea romana si nu serveste interesul national.

 Referitor la propunerea de a taia fondurile destinate Academiei de Stiinte Medicale facuta de Dl.Ministru al Educatiei Daniel FUNERIU in cadrul Guvernului condus de Dl. Emil BOC , fac urmatoarele observatii :

 Propunerea de taiere a fondurilor destinate cecetarii medicale apare intr-un context in care in general rolul cercetarii creste pe masura inaintarii societatii in era cunoasterii , a informarii. In al doilea rand , in cadrul cercetarii , cercetarea madicala nu este de neglijat.  Ea priveste omul ca resursa a unei natiuni viguroase si ca important factor de productie.

In al treilea rand elita medicala a tarii este finantata in prezent de Stat cu bani putini. In al patrulea rand propunerea de taiere a fondurilor destinate cercetarii medicale apare pe fondul unei crize profunde a sistemului de sanatate. Drama din sistemul sanitar din Romania petrecuta in vara lui 2010 la o maternitate din capitala a facut inconjurul lumii , infiorand lumea. Pruncii nascuti prematur au ars de vii.  Consider ca propunerea referitoare la taierea fondurilor pentru cercetarea medicala aduce un imens prejudiciu moral intregului corp medical din Romania.

Ca urmare cer Dlui Ministru al Educatiei Daniel FUNERIU sa renunte la propunerea de taiere a fondurilor destinate cercetarii medicale.

 

Nina GEORGESCU                E-mail : georgescu.nina@yahoo.fr

Redactor Agoravox-Franta      Cercetator politic independent

September 15, 2010 - Posted by | Academia de Stiinte Medicale, Eastern Europe, Ecology, Economia Romaniei, Economy, Educatie, Environment, Informations, International Relation, Mass media, News, Open Letter, Politics, Religion, Romanian economy, Romanian Revolution, Socialism, Universitati, Universities | , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.