Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

FARMEC SI STRALUCIRE LA EXPOZITIA ORIENTUL VINE IN ROMANIA

Miercuri 16 iunie a avut loc, in Showroom-ul Exotique din Splaiul Unirii, lansarea oficiala a Expozitiei de Arta ORIENTUL VINE IN ROMANIA si se poate spune fara teama de a gresi ca Romania s-a indragostit de Orient. Argumentele sunt nenumarate: peste 250 de participanti la deschidere , reprezentanti a 22 de misiuni diplomatice acreditate la Bucuresti printre care la loc de onoare enumeram pe ambasadorii Qatarului, Japoniei, Palestinei, Tunisiei, Macedoniei , Algeriei etc. si prezenta deosebita a Majestatii Sale Regina Ana a Romaniei. 

Regina Ana a Romaniei, Ambasadorul UAE , Yacub Yousef al Hosani, Prof. Anton Caragea, d-na Pusa Hack directoare Exotique 

Cuvantul de deschidere a expozitiei a fost rostit de fostul presedinte al Romaniei domnul Emil Constantinescu care a apreciat eforturile proprietarei brandului Exotique , doamna Pusa Hack, de a aduce aceasta expozitie in Romania si de-i da o adevarata nota orientala. „Am fost in toate tarile Orientului in calitate de Presedinte si aici in aceasta expozitie va pot garanta ca regasesc tot farmecul, bogatia si stralucirea Orientului” a declarat fostul presedinte. 

Presedintele Emil Constantinescu ( 1996-2000 ) rostind cuvantul de deschidere

D-na Pusa Hack , proprietara brandului Exotique , a povestit ca pentru ea Orientul nu e o descoperire recenta ci o experienta de viata si o placere continua. „Tot ceea ce este in galeria si magazinele Exotique si implicit in aceasta  expozitie este rezultatul unor cautari in cele mai ascunse locuri, in cele mai tainice orase si ateliere intr-o goana   continua dupa frumos. Vreau ca Romania sa iubeasca Orientul asa cum il iubesc eu si sa-l priveasca prin ochii mei” a incheiat ea.

D-na Pusa Hack , directoarea Exotique deschizand expozitia

Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite, Excelenta Sa Yacoub Yousif Al Hosani sub al carui Inalt Patronaj a avut loc vernisajul celebrei expozitii de arta orientala a declarat ca doreste ca „Emiratele Arabe Unite sa fie cat mai bine cunoscute in Romania cu traditiile lor, cu valorile lor si cu sentimentul de generozitate si bucuria de a impartasii totul cu prietenii, pe care oamenii din Emirate il au inradacinat. De aceea vrem sa impartim totul cu prietenii nostri romani, vrem sa ne cunoastem mai bine si aceasta expozitie exact asta face, construieste poduri de prietenie intre Emirate si Romania”.

Excelenta sa Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite , Yacub Yousif Al Hosani sub al carui Inalt Patronaj  a avut loc Expozitia ORIENTUL VINE IN ROMANIA

Deputatul Catalin Nechifor a adresat salutul Parlamentului Romaniei pentru astfel de manifestari culturale de exceptie care fac din tara noastra un pol de cultura si originalitate. 

Deputatul Catalin Nechifor rostind cuvantul de salut al Parlamentului

Profesorul Anton Caragea, directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica co-organizator al expozitiei a declarat ca Romania poate fi mandra ca a putut organiza un eveniment de o asemenea amploare si stralucire care demonstreaza importata si relevanta tarii noastre. 

Profesor Anton Caragea , directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica rostind cuvantul de deschidere a expozitiei 

Vernisajul expozitiei a durat doua ore , timp in care vizitatorii avand drept ghizi pe Excelenta Sa Ambasadorul Yacub Yousef Al Hosani si pe doamna Pusa Hack au calatorit din Emirate pana in India, China si Indonezia intr-o lume a misterelor si a farmecului. In final vizitatorii sau delectat cu experientele culinare ale Orientului puse la dispozitie cu generozitate de ambasada Emiratelor Arabe Unite .

Expozitia s-a incheiat cu un moment festiv in care firma Exotique a primit o noua recunoasterea a eforturilor sale culturale primind titlul de partener oficial al activitatilor diplomatice desfasurate de Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica iar Excelenta Sa dl. Yacub Yousef Al Hosani, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite a fost decorat in mod public de catre prof. Anton Caragea directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica cu Medalia de Onoare ROMANIA pentru eforturile sustinute in apropiere culturala , economica si politica intre Emirate si Romania.

Expozitia de Arta ORIENTUL VINE IN ROMANIA va ramane deschisa publicului interesat de cultura si valorile orientale pana pe 21 iunie 2010 fiind considerata de participant ca cel mai important eveniment cultural si diplomatic al anului 2010.           

Cativa dintre Inalti osapeti: Ambasadorul Salem al Jaber al Statului Qatar

Ambasadorul Japoniei – Natsuo Amemiya  

Ambasadorul Ahmad Aqel – Statul Palestina

Profesor Anton Caragea , Excelenta Sa Ambasadorul Yacub Yousif al Hosani, Presedintele Emil Constantinescu , D-na Pusa Hack

Excelenta Sa Ambasadoarea Republicii Tunisia d-na Saloua BAHRI

Excelenta Sa Ambasadorul Republicii Populare Democrate Algeriene  Habib Chawki Hamraoui

June 17, 2010 - Posted by | African affairs, Al Quds, Blackseanews Agency, Diplomacy, Eastern Europe, Ecology, Economia Romaniei, Economy, Educatie, Environment, Foreign policy, History, Ierusalim - Al Quds, Informations, Institute of International Relations and Economic Cooperation, International Relation, Kazahstan, Latin America, Leaders, Mass media, News, Open Letter, Orient, Oriental Art, Palestine, Politics, Religion, Romanian economy, Syria, Tourism, Travel, United Arab Emirates, United States, Universitati, Universities | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: