Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

ISRAELUL CONDAMNAT PUBLIC DE STATELE UNITE

JOE BIDEN VIZITEAZA PALESTINA  

Vice-Presedintele Joseph Biden Jr.  a dat publicitatii, in cadrul vizitei sale in Palestina ocupata, un comunicat de condamnare publica si fara echivoc a Israelului . Cum o astfel de declaratie este extrem dura si importanta pentru desprinderea Statelor Unite de entitatea numita Israel si reprezinta un element important de politica externa al Statului Palestina o reproducem in integralitate:

 Condamn decizia guvernului israelian de a planifica noi unitati de locuit in Ierusalimul de Est ( se refera la capitala Palestinei, orasul Al Quds, cunoscuta sub numele de Ierusalim  n.n) Substanta si timpul acestui anunt , in mod particular inaintea lansarii discutiilor de apropiere , este exact acel tip de actiune care submineaza increderea de care avem nevoie acum si merge impotriva discutiilor pe care le-am avut in Israel. Trebuie sa construim o atmosfera de sprijin pentru negociere nu de complicatii.

Anuntul subliniaza necesitatea de a pune negocerile pe un drum bun care sa rezolve toate problemele importante ale acestui conflict. Statele Unite recunosc Ierusalimul ca fiind o problema importanta pentru israelieni , palestinieni pentru evrei, crestini si musulmani . Credem ca prin negocieri cu buna credinta partile pot de comun acord sa ajunga la o solutie care sa realizeze aspiratiile ambelor  parti la Ierusalim si care sa ii garanteze statutul pentru intreaga omenire . Actiuni unilaterale luate de oricare dintre parti nu pot decat sa prejudicieze solutia acestor negocieri pentru o rezolvare permanenta.

Asa cum G. Mitchell ( negociatorul SUA pentru Orientul Mijlociu n.n.) anunta in aceste negocieri de apropiere : ””incurajam partile si pe toti cei interesati sa se abtina de la orice actiune sau declaratie care ar putea sa inflameze tensiunile sau sa prejudiceze rezulatul actualelor negocieri.””            

March 11, 2010 - Posted by | Al Quds, Diplomacy, Ecology, Economy, Environment, Foreign policy, History, Ierusalim - Al Quds, Informations, International Relation, Leaders, Mass media, News, Open Letter, Palestine, Politics, United States | , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: